Een flinke domper voor PSV in aanloop naar de eredivisietopper tegen Ajax. Noni Madueke heeft een spierblessure en kan zondagmiddag niet in actie komen.

Ook Cody Gakpo moet het duel met de landskampioen aan zich voorbij laten gaan. Hij heeft een enkelblessure en is zo'n drie weken uit de roulatie. Daardoor mist hij waarschijnlijk ook de interlands van Oranje.

'Noni heeft spierblessure, verwacht dat hij komende weken niet kan spelen'

Beide aanvallers vielen uit in het Europa League-duel met AS Monaco van donderdag (2-1 nederlaag). "Noni heeft een spierblessure. Ik verwacht dat hij de komende weken niet kan spelen", lichtte trainer Roger Schmidt vandaag toe op een persconferentie.

Gakpo kwam verkeerd terecht na een luchtduel en had daarna last van zijn enkel. Hij kreeg vrijdagmiddag een MRI-scan en daaruit blijkt dat hij de komende weken niet kan spelen.

Madueke was in de eerdere confrontatie van dit seizoen, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal in augustus, nog de uitblinker op het veld. Hij scoorde in het met 4-0 gewonnen duel twee keer en zorgde met zijn snelheid voor dreiging.

48 uur minder rust

Naast de personele problemen heeft PSV minder rust in aanloop naar de kraker van zondag. Ajax speelde dinsdagavond en heeft 48 uur langer om te herstellen. "De voorbereiding is kort, maar we willen daar niet over klagen. Het is wat het is."

"We speelden gisteren in mijn ogen een goede wedstrijd, zeker in de tweede helft. Nu moeten we fysiek herstellen. Mentaal gezien zijn we teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen. Maar vanaf morgen moeten we ook mentaal klaar zijn."

STER reclame