Arnaut Danjuma in het duel met Gibraltar
NOS Voetbal

Van Gaal neemt Danjuma en Wijndal nu wel op in voorselectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Arnaut Danjuma dit keer wel opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de WK-kwalificatieduels met Montenegro en Noorwegen.

De aanvaller van Villarreal ontbrak bij de vorige reeks van het Nederlands elftal nog in de voorselectie. Door een blessure van Cody Gakpo werd hij alsnog opgeroepen voor de interland tegen Gibraltar.

Wijndal weer terug

Gakpo ging gisteravond tegen AS Monaco geblesseerd van het veld, maar maakt toch deel uit van de selectie. Voor Owen Wijndal (AZ) is het de eerste keer na het Europees kampioenschap van deze zomer.

Keeper Jasper Cillissen ontbreekt nog steeds, ondanks dat hij bij zijn club Valencia al weer wedstrijden heeft gespeeld na zijn blessure.

De definitieve selectie wordt vrijdag 5 november bekendgemaakt. Het Nederlands voetbalelftal speelt half november twee interlands. Op 13 november de uitwedstrijd tegen Montenegro. En op 16 november de thuiswedstrijd tegen Noorwegen (in Rotterdam).

Oranje is in groep G (voor kwalificatie voor WK van 2022 in Qatar) koploper met twee punten voorsprong op Noorwegen.

Louis van Gaal laat de FIFA-conferentie over de WK-plannen schieten

Louis van Gaal: "Ik heb dertig spelers op de voorlopige lijst gezet. Dat is bewust wat meer dan normaal. We hebben op dit moment echter te maken met jongens die kampen met blessures. En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl