Verhoeven toont respect voor Ben Saddik, die herstelde van kanker Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De staredown voorafgaand aan het titelgevecht in het zwaargewicht tussen kickboksers Rico Verhoeven en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik, is dit keer wel rustig verlopen. Ze bewaarden alle vuurwerk voor zaterdag in de ring.

Bij de vorige staredown van het tweetal (in 2017) liep het volledig uit de hand. Toen Verhoeven en Ben Saddik elkaar diep in de ogen keken, ging het mis: Verhoeven werd door de Belg in het gezicht gespuugd.

Applaus

Verhoeven kreeg vrijdagochtend zelfs applaus van de zaal toen hij vertelde dat hij respect heeft voor zijn tegenstander. "Als je met die ziekte moet leven en strijden en er uiteindelijk weer bovenop komt en op het allerhoogste niveau mee kan blijven sporten. Niets meer dan respect", verwijst Verhoeven naar de schildklierkanker van zijn tegenstander.

"Ik ben blij met de kans die ik krijg", blikte Ben Saddik vooruit op een gevecht van vijf ronden. "En als ik win, dan krijgt Rico zeker een kans op revanche. Dat verdient hij."

Het Gelredome in Arnhem is zaterdagavond de plek waar de twee kemphanen de ring in stappen in de strijd om de wereldtitel van vechtsportorganisatie Glory en een dag voor de wedstrijd is traditiegetrouw de staredown, het moment na de weging als de boksers recht tegenover elkaar staan.

De staredown van Verhoeven en Ben Saddik Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De kickboksers waren de afgelopen tijd bepaald geen vrienden van elkaar. Ze hebben tot op de dag van vandaag een andere lezing over het incident. Ben Saddik beweert dat Verhoeven iets gemeens heeft gezegd over zijn ziekte. Verhoeven ontkent dat en de huidige wereldkampioen zegt dat hij alleen heeft gerefereerd aan een positieve dopingtest van Ben Saddik.

Verhoeven staat al jaren eenzaam aan de top en wil dat de komende tijd ook blijven. "Ik wil de allerbeste zijn en dat elke keer weer laten zien. Dat motiveert me steeds weer. Dat is voor mij de drive om uit bed te komen en naar de gym te gaan om hard te trainen."

In 2017 sloeg Verhoeven Ben Saddik knock-out.

2017: zó sloeg Verhoeven tegenstander Ben Saddik knock-out Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ben Saddik, 2.05 meter lang, herstelde drie keer van kanker en kampte dit jaar met depressieve gevoelens. Het wordt de derde keer dat Verhoeven en Ben Saddik tegenover elkaar staan in de ring. In 2011 sloeg Ben Saddik Verhoeven knock-out en dat was tevens de laatste keer dat Verhoeven een wedstrijd verloor. Zes jaar later nam Verhoeven revanche en dus staat het nu 1-1 in onderlinge duels.

De 31-jarige Ben Saddik wordt door de Belgische justitie overigens nog steeds verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en zat daarvoor eerder dit jaar anderhalve maand achter de tralies. De zaak komt nog voor de rechter.

Bekijk hier de voorbeschouwing van verslaggever Martin Vriesema met Ben Saddik.

Ben Saddik na gevangenisstraf en depressie 100% gefocust: 'Vallen en opstaan' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame