Fans van Union Berlin, eerder op de avond in de Oude Haven ANP

De politie in Rotterdam heeft rond de voetbalwedstrijd Feyenoord - Union Berlin 75 mensen aangehouden. Onder hen was een groep van 59 aanhangers van de Duitse club die volgens de politie in de wijk Lombardijen uit waren op een confrontatie met Feyenoord-fans.

De Berlijnse fans hadden "voor deze confrontatie ook de nodige attributen bij zich", meldt de politie. Ze werden naar het politiebureau gebracht op verdenking van het voorbereiden van openlijk geweld. In de loop van de avond werden ze vrijgelaten.

Zie hier de aanhoudingen van de voetbalfans van Union Berlin:

Fans Union Berlin opgepakt in Rotterdam

De overige zestien arrestaties werden voornamelijk verricht voorafgaand aan de wedstrijd, die Feyenoord won met 3-1. Die aanhoudingen waren onder meer voor vernieling, belediging en het bezit van vuurwerk.

In de omgeving van De Kuip was het enige tijd onrustig. Om confrontaties te voorkomen was in het uitgaansgebied Oude Haven een gebied ingericht voor fans van Union Berlin. Toen die onder politiebegeleiding naar het Feyenoord-stadion liepen, kwam het tot een confrontatie tussen de Duitse supporters en de ME.

Tafels en stoelen

De incidenten waren niet de eerste rond de Conference League-wedstrijd. Woensdagavond, een dag voor de wedstrijd, viel een groep Feyenoord-hooligans de Duitse clubleiding aan tijdens een etentje in een Rotterdams restaurant.

De groep gooide met tafels en stoelen en de clubbestuurders moesten zich schuilhouden in het restaurant. Zeker één man werd hiervoor aangehouden.

STER reclame