Bewoners Ypenburg geschokt NOS

Een 15-jarige jongen uit Den Haag wordt verdacht van doodslag, omdat hij volgens het Openbaar Ministerie in de Haagse wijk Ypenburg afgelopen maandag een man voor de tram heeft geduwd. Het 39-jarige slachtoffer kwam door de aanrijding om het leven.

Volgens het OM moet de jongen zich bewust zijn geweest van de naderende tram. "Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard."

Andere verdachten

Na het incident meldden zich drie verdachten bij de politie. Alleen de 15-jarige die verdacht wordt van het duwen blijft vastzitten. Hij wordt morgen voorgeleid.

Bewoners legden eerder al bloemen op de plek van de aanrijding:

Bewoners Ypenburg bedroefd door aanrijding tram: 'Het zou je kind maar zijn'

De twee andere verdachten zijn vandaag vrijgelaten, omdat het OM niet denkt dat ze betrokken zijn bij het duwen van de man. Wel kunnen ze nog worden gestraft omdat ze de plek van de aanrijding hebben verlaten zonder het slachtoffer te helpen.

Het OM meldt dat uit het onderzoek naar voren komt dat het slachtoffer, een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats, de drie jongens meerdere keren had opgezocht.

STER reclame