Schade door windhoos in Barendrecht
NOS NieuwsAangepast

Ravage en gewonden door windhoos, verkeer moet opletten voor windstoten

Noodweer heeft op verschillende plekken in het land schade aangericht. In een woonwijk in Barendrecht raakten door een windhoos zeker vier mensen gewond. Een van hen is met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Het stormachtige weer houdt de hele dag aan: het KNMI heeft code geel afgekondigd voor de rest van de dag. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op extra alert te zijn in verband met zware windstoten.

De brandweer rukte rond 02.30 uur uit naar de Barendrechtse wijk Ter Leede toen bleek dat de schade groot was. Een paar straten zijn getroffen. Meerdere huizen hebben kapotte ramen opgelopen en bomen zijn op auto's gevallen. De brandweer inventariseert hoe groot de schade is.

Straten liggen vol met dakpannen en takken:

Ravage en gewonden door windhoos in Barendrecht

Ook elders in het land zijn er berichten over schade door harde wind. Zo rukten de hulpdiensten op meerdere plekken in de regio Utrecht uit en haalde de brandweer bij Heerde enkele omgevallen bomen weg die op de A50 waren gevallen.

Files en geen treinverkeer

De ochtendspits heeft last van het onstuimige weer: vanwege buien en windstoten staan er met name in het zuiden van het land files, meldt de ANWB. In de rest van het land staan minder files, vanwege de herfstvakantie.

De windstoten breiden zich uit:

Ook het treinverkeer heeft last van de storm. Op verschillende plekken in het land rijden er geen of minder treinen. Op het traject Utrecht Centraal-Amersfoort rijden geen treinen vanwege omgewaaide bomen op het spoor, aldus de NS.

Ook de trein vanuit Roosendaal richting België rijdt niet door omgewaaide bomen. Op het traject Breda-Tilburg lag vanmorgen ook een boom, maar daar is het probleem intussen opgelost.

 • ANP
  Ravage in Barendrecht
 • ANP
  Schade door windhoos in Barendrecht
 • Koen Laureij
 • ANP
  Schade door windhoos in Barendrecht
 • Media TV
  Schade door windhoos in Barendrecht
 • NMC
  Schade door windhoos in Barendrecht

In Utrecht viel een grote boom om vlak voor rijdende auto. De bestuurder kon niet op tijd stoppen en botste er tegenaan, schrijft RTV Utrecht. De inzittende is door de ambulancedienst nagekeken maar raakte volgens de politie niet gewond.

De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is vannacht enige tijd afgesloten voor vrachtwagens en auto's met aanhanger. Er werden daar windstoten gemeten van boven de 100 kilometer per uur, meldt Omroep Flevoland.

Op verschillende plekken langs de kust wordt overlast verwacht van hoog water. Zo waarschuwt de gemeente Ameland dat de veerdam in Nes kan onderlopen, schrijft Omrop Fryslân. Mensen krijgen het advies hun auto of fiets daar niet te parkeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl