Kenley Jansen in actie tegen San Francisco Giants
NOS Sport

Perfecte inning van Jansen helpt Dodgers in thriller langs Giants

Los Angeles Dodgers heeft de tweede ronde van de play-offs van de Major League Baseball bereikt. De ploeg van de Curaçaose werper Kenley Jansen won het vijfde duel met San Francisco Giants met 2-1, waarmee de best-of-5-serie in 3-2 eindigde.

San Francisco is de beste ploeg van het reguliere seizoen (107 zeges) en Los Angeles (106 zeges) de op één na beste. Het beslissende duel werd dan ook een ware thriller.

Beide ploegen kwamen pas in de zesde inning voor het eerst op het scorebord.

Dodgers-pitcher Jansen mocht de achtste inning gooien en hij deed dat foutloos. Vervolgens zag hij Cody Bellinger in de laatste inning de 2-1 binnenslaan.

Max Scherzer, normaal gesproken startend werper bij de Dodgers, maakte het daarna met succes af. In de finale van de National League spelen de Dodgers tegen Atlanta Braves, de club van de geboren Curaçaoënaar Ozzie Albies.

Ook Bogaerts naar finale

Eerder deze week plaatste Xander Bogaerts zich met Boston Red Sox al voor de finale van de American League. In die best-of-seven-serie treft de ploeg de Red Sox Houston Astros.

De winnaar van de National League en de winnaar van de American League spelen uiteindelijk de World Series tegen elkaar om de landstitel in het Amerikaanse honkbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl