1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Miedema, Van de Donk en Martens schitteren op Champions League-avond

De Oranjevrouwen hebben zich op positieve wijze laten zien in de Champions League. Vivianne Miedema was goed voor een goal en assist namens Arsenal, Daniëlle van de Donk was trefzeker voor Olympique Lyonnais en Lieke Martens tekende voor een assist bij Barcelona.

Miedema tekende voor de derde treffer van Arsenal in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen het Duitse Hoffenheim. De doelpuntenmachine reageerde attent toen Hoffenheim-keepster Martina Tufekovic een schot van Jordan Nobbs maar half kon keren en liep de bal over de doellijn.

Het was alweer de tiende treffer van Miedema dit seizoen. Ze scoorde zes keer in zes Champions League-wedstrijden en viermaal in de Engelse competitie, die vijf speelronden onderweg is.

NOS
De stand in groep C na twee speelronden

Kort voor rust had Miedema ook al ploeggenote Tobin Heath in staat gesteld de 2-0 te maken, door de bal met het hoofd klaar te leggen voor de Amerikaanse.

Scorende Van de Donk

Van de Donk nam de tweede Franse treffer voor haar rekening in het treffen tussen Lyon en Benfica, dat door de thuisploeg met 5-0 gewonnen werd. De Oranje-international tikte na een half uur spelen de bal weg voor de voeten van een tegenstandster, liep door en werd gevonden door ploeggenote Melvine Malard, waarna Van de Donk simpel binnen schoof.

Lyon won haar eerste wedstrijd al met 3-0 van BK Häcken, waardoor de Franse grootmacht glorieus aan de leiding gaat in groep D, met een doelsaldo van +8.

Pro Shots
Daniëlle van de Donk maakte de tweede treffer van Lyon in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Benfica

Martens speelde een belangrijke rol bij de openingstreffer in het treffen tussen het Deense HB Køge en Barcelona, dat door de titelverdediger met 2-0 gewonnen werd. De linksbuiten gaf na een uur spelen een voorzet met links, die bij de tweede paal werd binnengeschoten door Fridolina Rolfö.

Beerensteyn

Ook in de vierde Champions League-wedstrijd van donderdagavond kwam een international in actie: Lineth Beerensteyn. Een doelpunt of assist kreeg Beerensteyn niet op haar naam, maar ze speelde wel een grote rol in de vierde treffer van Bayern München in het met 4-0 gewonnen duel met het Zweedse BK Häcken.

Beerensteyn ging bij de tweede paal een kopduel aan, waarna de bal met wat geluk voor de voeten van ploeggenote Jovana Damnjanovic belandde. De Servische haalde vervolgens de trekker over.

NOS
De stand in groep C na twee speelronden

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl