Onderzoek van de politie in Kongsberg EPA

In de Noorse plaats Kongsberg heeft een man met een pijl en boog vijf mensen gedood en nog eens twee anderen ernstig verwond. De verdachte is door de politie opgepakt.

De gewonden zijn er ernstig aan toe, zij zijn opgenomen op de intensive care. Een van hen is een politieagent, die op het moment van de aanval niet aan het werk was.

De verdachte die is opgepakt is een Deen van 37 jaar, meldt de politie. Hij woont in Kongsberg. Over een motief is nog niets bekend, de man moet nog verhoord worden. De politie sluit terrorisme niet uit. Volgens de autoriteiten handelde hij vermoedelijk alleen.

Supermarkt

Om 18.13 uur kreeg de politie verschillende meldingen binnen van mensen die op meerdere plekken in het centrum van Kongsberg iemand zagen lopen met een pijl en boog. De man zou onder meer in een supermarkt op mensen hebben geschoten. De politie zoekt nog uit of alle slachtoffers zijn neergeschoten met de pijl en boog.

Een half uur na de melding werd de man gearresteerd. Bij de aanhouding verzette hij zich, melden internationale persbureaus. De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder acht ambulances en drie ambulancehelikopters.

De Noorse minister-president Erna Solberg spreekt van een gruwelijk incident. Over een motief wilde zij nog niet speculeren.

Sporenonderzoek

De politie heeft sporenonderzoek gedaan en getuigen ondervraagd. De gemeente Kongsberg heeft in een hotel een ruimte geopend voor nabestaanden en betrokkenen die hulp en ondersteuning van de gemeente nodig hebben.

Kongsberg is een plaats met 24.000 inwoners gelegen op ongeveer 80 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Oslo.

STER reclame