Raadslid Nieuwegein veroordeeld voor smaad
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Rechter veroordeelt raadslid Nieuwegein om smaad

Raadslid Haseena Bakhtali van de gemeente Nieuwegein is veroordeeld tot een boete van duizend euro wegens smaad. Het raadslid van de partij Núwegein heeft jarenlang wethouders van fraude en corruptie beschuldigd terwijl daar volgens de rechtbank geen bewijs voor is.

Bakhtali moet binnen een maand alle smadelijke online berichten verwijderen. Doet ze dat niet dan krijgt ze ook nog veertig uur taakstraf.

Bakhtali had het volgens RTV Utrecht vooral gemunt op PvdA-wethouder Hans Adriani en oud-wethouder en tegenwoordig fractievoorzitter Martin Monrooij van de ChristenUnie.

'Fraude en vriendjespolitiek'

Volgens de rechter zijn de eer en goede naam van Adriani en Monrooij aangetast. Bakhtali zei onder meer dat Monrooij miljoenen buiten de boeken hield, fraudeerde met declaraties en een vriend had aangesteld als gemeentesecretaris.

Adriani zou kostbare bouwgrond van de gemeente voor een zacht prijsje hebben verkocht aan bevriende projectontwikkelaars. Die beschuldigingen zijn ongegrond, oordeelden de gemeenteraad en het Openbaar Ministerie eerder ook al. Bakhtali toonde geen spijt in de rechtszaal.

Advertentie via Ster.nl