Bij het tankstation in Eindhoven ontstond een flinke rij Sem van Rijssel / SQ Vision

Lange files gisteravond bij een tankstation vlak bij het vliegveld in Eindhoven. De files werden veroorzaakt door extreem lage prijzen: 1 liter Euro 95 kostte 1,449 euro, 1 liter diesel 1,109 euro.

Op een gegeven moment kwamen mensen zelfs met jerrycans aanrijden, meldt Omroep Brabant. "Lekker volgooien", citeert de regionale omroep een van de klanten. "Dat mag elke dag wel zo", zei een ander. "Geen idee hoelang het duurt, maar ik ben blij dat ik er op tijd bij ben", voegde een derde toe.

Lange tijd was onduidelijk of het om een foutje, storing of stunt ging. Het laatste, bleek vanochtend. De exploitant van het tankstation vierde zijn zestigste verjaardag met 60 cent korting op benzine en diesel.

Tijdens de actie liep de wachttijd bij het tankstation op tot ruim een kwartier. Veel automobilisten riepen familie en vrienden op om ook te komen. Maar om 21.30 uur vloog de prijs plotseling weer omhoog naar het 'oude' bedrag van 1,88 euro voor een liter Euro 95. Toen was het met de drukte ook snel gedaan.

Deze klanten kwamen toch tanken, ook nadat de prijzen waren teruggezet naar het oude niveau:

File bij tankstation in Eindhoven met goedkope benzineprijs

STER reclame