Het café waar de schietpartij was
NOS NieuwsAangepast

Politie heeft schutter van dodelijke schietpartij Utrecht in beeld, café gesloten

De politie is nog op zoek naar de man die gisteravond een 37-jarige Utrechter doodschoot bij een café aan de Vleutenseweg. Na de beschieting sloeg de schutter op de vlucht. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De schietpartij was bij een café aan de Vleutenseweg in Utrecht, in de buurt van het Majellapark. Wat aan het incident vooraf is gegaan, is nog onduidelijk. Het AD meldt dat omstanders zagen hoe de 37-jarige man voorkwam dat een andere cafébezoeker werd neergeschoten, en dat hij daarbij dodelijk geraakt werd.

De politie zegt dat dit een van de scenario's is die worden onderzocht. De verdachte die wordt gezocht is een tengere man met een getinte huidskleur. De identiteit van de verdachte is volgens de politie bekend door getuigenverklaringen.

Tweede slachtoffer?

Enige tijd na de schietpartij meldde zich een vrouw in het ziekenhuis. Ze is opgenomen en niet aanspreekbaar, meldde de politie vanochtend. Volgens diverse media was de vrouw, net als de overleden man, niet het doelwit van de schutter maar werd ze wel geraakt.

Bij het Utrechtse café verzamelden zich na de schietpartij zo'n 200 mensen. Daarbij kreeg een aantal mensen ruzie. De politie heeft hen uit elkaar gedreven.

Woonwagenkamp

Na de schietpartij is de politie naar een woonwagenkamp in de wijk Overvecht gegaan. Volgens RTV Utrecht was dat voor onderzoek in deze zaak. De politie hoort vandaag getuigen en roept mensen die informatie hebben over de schietpartij op zich te melden.

Burgemeester Dijksma van Utrecht heeft het café voor een maand gesloten.

Na de schietpartij was het enige tijd onrustig bij het café:

Dode bij schietpartij in café Utrecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl