Engeland viert de goal van Buyako Saka (l)

Engeland en Denemarken denderen door in WK-kwalificatie

Engeland heeft in WK-kwalificatiegroep I met 5-0 gewonnen bij Andorra. Het was voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate de zesde zege in zeven wedstrijden. Denemarken behield met een 4-0 zege in en tegen Moldavië de maximale score na zeven wedstrijden. Het doelsaldo van de Denen is 26 voor en 0 tegen.

Phil Foden stond aan de basis van de eerste interlandgoal van Ben Chilwell en leidde met een prachtpass ook de 2-0 in van Bukayo Saka, die na een knappe aanname fraai afrondde. Tammy Abraham tikte op aangeven van Jadon Sancho na rust de derde goal binnen.

Via James Ward-Prowse, die een strafschop miste maar de rebound wel benutte, liep Engeland verder uit en Jack Grealish bepaalde de eindstand op 5-0. De assist kwam bij die laatste goal met een verre uitworp op naam van doelman Sam Johnstone.

Jack Grealish bedankt doelman Sam Johnstone voor de assist

De 41-jarige Ildefons Lima kende bij Andorra een vervelende invalbeurt. In een poging Sancho bij te houden, liep de veteraan een spierblessure op en moest hij zich weer laten vervangen. In dezelfde groep won Polen met 5-0 van San Marino en Albanië met 1-0 bij Hongarije.

Treffer Zahavi niet genoeg voor Israël, Schotland wint in blessuretijd

In een rechtstreeks duel om de tweede plaats in WK-kwalificatiegroep F versloeg Schotland Israël door een late goal van Scott McTominay met 3-2. De Schotten staan met 14 punten nu comfortabel tweede achter de ongenaakbare koploper Denemarken, dat 21 punten heeft. Israël staat op 10 punten.

Schotland viert de 3-2 van Scott McTominay

Voor ruim 50.000 toeschouwers op Hampden Park opende PSV-aanvaller Eran Zahavi met een prachtige vrije trap al in de 5de minuut de score. John McGinn maakte gelijk, maar via Munas Dabbur kwamen de bezoekers weer op voorsprong.

Na een forse overtreding op Billy Gilmour kreeg Schotland op slag van rust een strafschop. Doelman Ofir Marciano, onder contract bij Feyenoord, wist wel raad met de penalty door het midden van Lyndon Dykes en voorkwam de gelijkmaker. Dykes maakte zijn fout na rust goed met de 2-2.

Eran Zahavi krijgt Hampden Park even stil

Die stand bleef tot ver in blessuretijd op het scorebord staan, maar na een door Jack Hendry verlengde corner werkte Scott McTominay de bal bij de tweede paal in het doel en ontplofte Hampden Park.

Koploper Denemarken had voor rust al vier doelpunten gemaakt bij Moldavië in Chisinau: 0-4. Andreas Skov Olsen, Simon Kjær (penalty), Christian Nørgaard en Joakim Mæhle waren de doelpuntenmakers. Oostenrijk won met 2-0 bij de Faeröer.

Van 't Schip en Zweden blijven in spoor Spanje

Bondscoach John van 't Schip boekte met Griekenland een benauwde 2-0 zege bij Georgië in WK-kwalificatiegroep B. Tasos Bakasetas benutte in de 90ste minuut een strafschop en Dimitrios Pelkas maakte er vijf minuten later nog 2-0 van.

Tasos Bakasetas viert de 0-1

AZ-spits Vangelis Pavlidis werd door Van 't Schip bij rust vervangen. Met drie keer een gelijkspel en twee keer een zege staan de ongeslagen Grieken op negen punten uit vijf duels. Door de overwinning bleef het gat met nummer twee Zweden drie punten.

Zweden won met 3-0 van Kosovo door goals van Emil Forsberg (strafschop), Alexander Isak en Robin Quaison. De goal van Isak was het aanzien meer dan waard. Hij dribbelde van links naar binnen en krulde de bal in de bovenhoek.