Shairon Martis van L&D Amsterdam Orange Pictures

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben hun achterstand in de Holland Series tegen titelverdediger L&D Amsterdam verkleind tot 2-1. Na twee nederlagen werd zaterdag in eigen stadion met 2-0 gewonnen.

Die 2-0 stand stond al na de eerste inning op het scorebord, waarbij Neptunus in het zadel werd geholpen door Amsterdam- pitcher Shairon Martis. Hij leverde twee wilde worpen af; Stijn van der Meer scoorde op de eerste en Roger Bernadina haalde op de tweede het derde honk, om daarna op een klap van Dudley Leonora voor 2-0 te zorgen.

Amsterdam wist er zaterdagmiddag niets tegenover te stellen. Neptunus-werper Kevin Kelly, die net als Martis negen innings op de heuvel stond, kreeg maar één honkslag tegen.

Vijfvoudig kampioen Amsterdam was in 2019 de laatste kampioen van Nederland. Vorig jaar gooide de coronapandemie roet in het eten. Neptunus, 19-voudig kampioen, was de zes seizoenen daarvoor met de landstitel aan de haal gegaan.

Kijk hieronder naar een reportage van vorige week bij de start van de Holland Series tussen Curaçao Neptunus uit Rotterdam en L&D Amsterdam.

Rivaliteit in Holland Series: 'Net Ajax-Feyenoord'

STER reclame