NOS Voetbal

Frankrijk houdt gouden generatie Belgen na comeback uit Nations League-finale

2345 NL Frankrijk-België

Frankrijk is doorgedrongen tot de finale van de Nations League. Aan de hand van Kylian Mbappé werd een ogenschijnlijk kansloze achterstand tegen de Belgen in het laatste halfuur toch nog gerepareerd (3-2). Spanje is zondag de tegenstander in de eindstrijd.

Theo Hernández werd in de laatste minuut van de wedstrijd matchwinner door een afgeslagen bal binnen te knallen, vlak nadat een goal van Romelu Lukaku wegens buitenspel werd afgekeurd.

Het kon alle kanten op in dit attractieve duel, waarin de Belgen aanvankelijk heer en meester waren. Met het ingaan van het laatste halfuur leek er bij 2-0 geen vuiltje aan de lucht, maar dat was buiten Mbappé gerekend.

Frankrijk verslaat de Belgen dankzij een fraaie comeback

Met afstand de gevaarlijkste man bij de Fransen luidde de ommekeer in, door na een individuele actie Karim Benzema vrij te spelen. Dankzij fraai voetenwerk gaf hij het Belgische verdedigingsblok het nakijken, om uit de draai de verre hoek te vinden.

En ook had de comeback een Nederlands tintje, toen de dienstdoende videoscheidsrechter Pol van Boekel had gezien dat Youri Tielemans wat onbeholpen uitverdedigde en daarbij het been van de alerte Antoine Griezmann licht raakte. In tweede instantie gaf Daniel Siebert toch een penalty.

Eden Hazard in duel met Jules Koundé

Mbappé trapte de strafschop strak in de bovenhoek, als wraak voor zijn cruciale misser op het Europees kampioenschap. Toen Frankrijk met al zijn sterren zomaar werd uitgeschakeld door het Zwitserse collectief.

Ook de Belgen bestreden de Fransen in een hoogstaand duel volgens datzelfde concept. De gouden generatie raakt op leeftijd, maar kan in de jacht op een eerste prijs nog steeds rekenen op een Kevin De Bruyne en Eden Hazard in topvorm.

Twee assists van De Bruyne

De Bruyne stond aan de basis van beide Belgische goals, vlak voor rust. Yannick Carrasco vond de korte hoek en Lukaku knalde de bal na een sprint bijna vanaf de achterlijn in het dak.

Ook na de gelijkmaker van de Fransen stonden de grote jongens weer op bij de Belgen en leek Lukaku de winnende te maken. Maar opnieuw was het de VAR die Siebert inseinde, nu vanwege buitenspel.

Uiteindelijk was het toch Frankrijk dat een finaleplaats afdwong, na eerder al een grote kans voor Aurelien Tchouameni. In Milaan wordt vanaf 20.45 uur uitgemaakt wie in de voetsporen treedt van Portugal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl