Reuters
NOS NieuwsAangepast

Zeker 20 doden bij aardbeving in Pakistan

Bij een aardbeving in Pakistan zijn zeker twintig doden gevallen. Ook zijn 300 mensen gewond geraakt, melden de autoriteiten. De beving had een kracht van 5,9. Het epicentrum lag zo'n 100 kilometer ten oosten van de stad Quetta, in de provincie Beloetsjistan.

De slachtoffers zijn vooral vrouwen en kinderen, zeggen reddingswerkers. Tijdens de beving lagen veel mensen nog te slapen. Meer dan honderd lemen huizen zijn door de beving ingestort. In de stad Harnai raakten daardoor honderden inwoners dakloos. Premier Khan heeft extra noodhulp voor het gebied vrijgemaakt.

Bij daglicht is de schade aan de huizen goed te zien:

Huizen beschadigd door aardbeving in Pakistan

In een kolenmijn kwamen zeker vier mijnwerkers om het leven. In het bergachtige, afgelegen gebied zijn nog meer kolenmijnen. Gevreesd wordt voor nog meer slachtoffers onder de mijnwerkers, omdat veel van hen ten tijde van de beving al aan het werk waren.

In Pakistan komen vaker zware aardbevingen voor, doordat het land op een breuklijn ligt. In 2005 kwamen ongeveer 73.000 mensen om het leven na een beving met een kracht van 7,6 ten noordoosten van de hoofdstad Islamabad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl