De man had onder meer talloze nazi-uniformen in bezit
NOS Nieuws

Miljoenen aan nazispullen aangetroffen bij misbruikverdachte in Brazilië

De politie in Rio de Janeiro heeft nazispullen met een totale waarde van 3 miljoen euro aangetroffen in het huis van een 58-jarige man. De spullen werden toevallig aangetroffen toen ze de man wilden aanhouden op verdenking van verkrachting van een minderjarige, en misbruik van andere kinderen.

De man had uniformen, kranten, schilderijen, penningen, afbeeldingen van Adolf Hitler, vlaggen, medailles, wapens en munitie in bezit.

Ook werd er een SS-persoonsbewijs aangetroffen waarop de man zijn eigen persoonlijke gegevens had ingevuld en een pasfoto van zichzelf had geplakt:

Politie vindt nazispullen in huis van misbruikverdachte

Volgens rechercheur Luis Armond is de vondst ongekend, vertelt hij aan persbureau Reuters: "We duiken er dieper in om de bron van deze memorabilia te vinden. We willen weten hoe hij het gekocht heeft en of het uit Brazilië of het buitenland komt." Aan sommige objecten hingen kaartjes van veilingen. De politie onderzoekt ook de banden van de man met nazigroeperingen.

De verdachte is afkomstig uit een rijke familie van investeerders, aldus de politie. Ze vermoeden dat hij het geld uit erfenissen gebruikt heeft om zijn nazi-aankopen te doen. Volgens rechercheur Armond is het een "slimme en welbespraakte vent". Maar tegelijkertijd is hij "een Holocaustontkenner, een homofoob, een pedoseksueel en hij zegt dat hij jaagt op homoseksuelen."

Er wordt door de politie nog gezocht naar een museum om de spullen naartoe te brengen. De man wordt nu niet alleen verdacht van misbruik, maar ook van illegaal wapenbezit en raciale discriminatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl