Interim-bondscoach Monique Tijsterman in Almere
NOS Sport

Handbalsters bij debuut Tijsterman ruim langs Wit-Rusland in EK-kwalificatie

De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste interland na de Olympische Spelen met ruime cijfers gewonnen. De ploeg, die voor het eerst onder leiding stond van interim-bondscoach Monique Tijsterman, zette Wit-Rusland met 38-27 opzij. Het duel in Almere was de eerste in de kwalificatiereeks voor het EK van 2022.

Het verjongde Oranje, waar Yvette Broch, Nycke Groot, Jessy Kramer en Martine Smeets zijn afgehaakt, begon onrustig. Wit-Rusland kon echter nauwelijks profiteren.

Fraai spel

Zonder Estavana Polman, die na haar zware blessure nog niet helemaal speelklaar is, en de evenmin fitte Lois Abbingh vond Nederland snel zijn draai. De wereldkampioen, die in Tokio in de kwartfinales van Frankrijk verloor, liep met fraai spel uit naar een 21-16 ruststand.

Merel Freriks haalt uit

Ook in de tweede helft scoorde Oranje er lustig op los tegen Wit-Rusland, dat nooit hoger eindigde dan een elfde plek op het EK van 2000. Minpuntje vormde het grote aantal tegendoelpunten dat Nederland te verwerken kreeg.

Angela Malestein was bij Nederland, dat zondag een uitwedstrijd tegen Griekenland wacht, met acht treffers topscorer. Aanvoerster Danick Snelder scoorde zeven keer.

Tijsterman: 'Nooit in gevaar geweest, maar wel te veel tegengoals'

November 2022

Het EK vindt plaats in november 2022 in de landen Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. De twee beste landen in de groep plaatsen zich voor de eindronde. Ook Duitsland zit in de poule van Nederland.

In december van dit jaar verdedigt Nederland eerst nog in Spanje de wereldtitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl