Thomas Verheydt (ADO Den Haag)
NOS Voetbal

Gemeente Den Haag onder voorwaarden bereid noodlijdend ADO te helpen

De gemeente Den Haag is bereid het noodlijdende ADO financieel te hulp te schieten. De club moet voor 1 november een sluitende begroting of een garantstelling inleveren bij de Nederlandse voetbalbond. Als dat niet lukt, zou de tweevoudig landskampioen, die nu in de eerste divisie uitkomt, weleens uit het betaald voetbal kunnen gaan verdwijnen.

Vanwege de financiële problemen kreeg de Haagse club dit seizoen al zes punten in mindering. ADO veroverde afgelopen week wel de eerste periodetitel en verzekerde zich zo van deelname aan het eind van het seizoen aan de play-offs om promotie naar de eredivisie.

Vreugde bij de spelers van ADO Den Haag tijdens het duel met Roda JC

ADO kan zelf waarschijnlijk niet bijtijds een oplossing vinden, schrijft de Haagse burgemeester Jan van Zanen in een brief aan de gemeenteraad. De club, die nog altijd geen nieuwe eigenaar heeft, klopte daarom bij de gemeente aan om "directe financiële ondersteuning".

Inzicht

Voordat de gemeente overstag gaat, wil het inzicht hebben in de huidige financiële situatie en de vooruitzichten van de club. Daarnaast praat het stadsbestuur met de bestuurders van ADO. "Mocht uit dit overleg blijken dat er een toekomstbestendige bedrijfsvoering mogelijk is, dan kijken wij, binnen de bestaande regelgeving, of en hoe wij op het verzoek van ADO om financiële steun kunnen ingaan", laat de burgemeester weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl