ANP
NOS NieuwsAangepast

Sven Kockelmann naar WNL, gaat Op1 presenteren met Fidan Ekiz

Sven Kockelmann stapt over naar omroep WNL. Hij vertrekt na 28 jaar bij KRO-NCRV, waar hij een toonaangevend presentator is die bekendstaat om zijn scherpe interviews. Kockelmann gaat bij WNL een avond in de week de talkshow Op1 presenteren.

Hij vormt een duo met Fidan Ekiz, die als freelancer voor WNL gaat werken. Zij zat hiervoor bij BNNVARA. Beiden presenteerden Op1 al eerder: Kockelmann deed dat een aantal keer met Talitha Muusse, Ekiz met Jeroen Pauw.

Ekiz (44) was eerder met Renze Klamer presentator van De Vooravond. BNNVARA besloot afgelopen zomer om niet met dat programma door te gaan en het te vervangen door Khalid & Sophie. Sindsdien was Ekiz niet meer te zien of te horen.

ANP
Fidan Ekiz

Kockelmann (51) was verslaggever voor Brandpunt en presenteerde programma's als Recht door Zee, Goedemorgen Nederland, Oog in Oog. Hij schuift ook vaak aan in talkshows. Op NPO Radio 1 is hij op werkdagen presentator van 1 op 1 waarbij hij een half uur lang een gast uit de actualiteit interviewt.

Enthousiasmerend

Voorafgaand aan zijn radiouitzending van vandaag zei Kockelmann dat het na zo'n lang dienstverband geen makkelijke beslissing was. "De plannen en ambities van WNL op het gebied van journalistiek, politiek en economie zijn zo enthousiasmerend voor mij dat ik heb besloten over te stappen." Hij begint er op 1 december.

Kockelmann benadrukte dat hij bij de publieke omroep blijft. "Aan deze tronie en dit lijf verandert niets", zei hij gekscherend:

Sven Kockelmann over overstap naar WNL: 'Geen makkelijke beslissing'

WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes noemt de komst van Kockelmann "een prachtige versterking". Het past volgens hem in de ambitie om WNL als journalistieke omroep te blijven uitbouwen. "Wij zijn zeer verheugd dat Sven daaraan wil bijdragen."

WNL is definitief toegelaten tot het omroepbestel en krijgt daarom meer zendtijd op radio en tv. Met de komst van Kockelmann gaat WNL Op1 twee avonden per week verzorgen. Jort Kelder en Welmoed Sijtsma presenteren het programma nu een avond per week voor WNL.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl