De Omaanse hoofdstad Masqat
NOS Nieuws

Orkaan eist levens in Oman en Iran

Orkaan Shaheen heeft in Oman en Iran aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Ook zijn er nog vermisten. Inmiddels is de orkaan afgezwakt en trekt hij verder landinwaarts.

Shaheen kwam gisteren als orkaan aan land in Oman, met windsnelheden tot 150 kilometer per uur. Dat leidde aan de kust tot golven van zo'n tien meter hoog.

De orkaan ging gepaard met zware regenval die op veel plaatsen overstromingen veroorzaakte. In sommige gebieden viel 260 millimeter regen, twee keer zo veel als normaal in een heel jaar.

In de Al Batinah-regio staan grote stukken land onder water. Meerdere mensen moesten met helikopters in veiligheid worden gebracht:

Doden en vermisten in Oman door orkaan Shaheen

De autoriteiten in Oman zeggen dat mensen zijn meegesleurd door de stroming. Op de staatstelevisie zijn beelden te zien van ondergelopen wegen en huizen en drijvende auto's. In het land vielen elf doden.

Ook Iran getroffen

Ook in Iran kwam iemand om het leven. Volgens de Iraanse staatstelevisie vonden reddingswerkers het lichaam van een visser. Vier anderen uit het Iraanse vissersdorp Pasabandar, bij de grens met Pakistan, worden nog vermist.

In Iran zijn ook zeker 122 mensen naar het ziekenhuis gebracht met oog-, hart- en longklachten door de stofwolken die door de orkaan werden veroorzaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl