De brand brak rond middernacht uit
NOS NieuwsAangepast

Historische IJzeren Brug in Rome door brand zwaar beschadigd

In Rome is de historische brug Ponte dell'Industria door een brand zwaar beschadigd geraakt. Een deel van het voetpad aan de zijkant en een leidingengoot onder de brug stortten in de rivier de Tiber. Er zijn geen doden of gewonden gevallen.

Zo zag de brand eruit:

Brug in vlammen op in Rome en stort deels in

De brand ontstond voor middernacht in onderkomens van daklozen onder de brug. De autoriteiten vermoeden dat daar een gasfles is ontploft die voor het koken werd gebruikt.

De brandweer zegt dat de rest van de brug voorlopig niet kan worden gebruikt. Omdat nog meer brugdelen dreigen te bezwijken is voor dit deel van de Tiber een vaarverbod ingesteld.

De 131 meter lange brug dateert van 1863. Omdat hij grotendeels van ijzer is en niet van steen, zoals andere bruggen in Rome, wordt hij door de Romeinen ook Ponte di Ferro genoemd.

De Ponte di Ferro

De 'IJzeren Brug' was oorspronkelijk een spoorbrug. Pas later werd het een brug die ook door auto's en voetgangers gebruikt kon worden. Hij verbindt twee dichtbevolkte stadswijken.

Juist vandaag zijn er in Rome burgemeestersverkiezingen, waarbij de slechte staat van de infrastructuur en de publieke diensten de belangrijkste thema's zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl