De cocaïnevondst in de Rotterdamse haven Openbaar Ministerie Rotterdam

In de haven van Rotterdam heeft de douane vannacht een partij cocaïne onderschept. Het gaat om 1040 kilo met een straatwaarde van ruim 78 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie.

De douane kwam in actie na een melding over uithalers (personen die in opdracht gesmokkelde drugs uit een container halen) op een terminal in de haven. De pakketten met harddrugs werden aangetroffen in een container die vermoedelijk is gebruikt als tijdelijke opslag. Deze manier van werken staat ook wel bekend als de 'switchmethode', schrijft de regionale omroep Rijnmond.

De uithalers zijn niet meer gevonden op het haventerrein. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, onderzoekt de zaak verder. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

In een ander onderzoek zijn vrijdagavond negen verdachten aangehouden in het Noord-Hollandse Warder. De opsporingsdiensten kwamen deze verdachten op het spoor na het onderscheppen van 85 kilo cocaïne in de haven van Rotterdam. De drugs zaten in een container met bananen uit de Dominicaanse Republiek

STER reclame