Willem II moet vrezen voor verlies tweede plaats na late nederlaag bij Heracles

Bekijk hier de samenvatting van Heracles Almelo - Willem II

Willem II heeft door een goal van invaller Ismail Azzaoui in blessuretijd zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden bij Heracles Almelo: 3-2. De Tilburgse nummer twee van de eredivisie, die uit de laatste zes duels zestien punten had gehaald, was sinds de openingswedstrijd tegen Feyenoord (0-4) ongeslagen.

In de enerverende openingsfase hield doelman Wellenreuther de Almeloërs drie keer van scoren af. Na een overtreding van Ulrik Jenssen op Kaj Sierhuis kreeg Heracles van arbiter Rob Dieperink een strafschop. Aan zijn handgebaren te zien vond zelfs Heracles-trainer Frank Wormuth die makkelijk gegeven. Rai Vloet benutte de buitenkans.

Comeback Willem II

Nadat Vloet vlak voor rust over had geschoten en kort in de tweede helft de paal had geraakt, gaf hij in de 53ste minuut de assist op de tweede goal. Na een slim duwtje stuurde hij Burgzorg diep en die zette met een schijntrap Timon Wellenreuther op het verkeerde been en maakte zijn vierde goal van het seizoen.

Willem II viert de 2-2 van Max Svensson (r)
  • ProShots
    Rai Vloet (links) heeft Heracles op 1-0 gezet
    Delano Burgzorg zet Timon Wellenreuther op verkeerde been en scoort
    Delano Burgzorg viert zijn goal

Tot ver in de tweede helft leek Heracles op weg naar de zege en had Willem II weinig in te brengen. Met de aansluitingstreffer van Mats Köhlert, wiens schot door Marco Rente van richting werd veranderd, ging Willem II opeens geloven in een resultaat.

Waar Janis Blaswich eerst nog redde op een schot van Max Svensson, die na 15 minuten de geblesseerde Derrick Köhn had vervangen, verdween een tweede schot van de Zweed precies in de hoek. Daarmee leek Willem II een nederlaag te voorkomen, maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Azzaoui had het laatste woord in Almelo.

Willem II had in punten gelijk kunnen komen met Ajax. De tweede plaats komt in gevaar. Feyenoord, PSV en FC Utrecht kunnen allemaal Willem II passeren op de ranglijst.

Bekijk hieronder de reacties van matchwinner Ismail Azzaoui, Willem II-trainer Fred Grim en Heracles-coach Frank Wormuth:

Grim: ‘Hoe we het derde doelpunt weggeven, dat mag niet gebeuren’