Annemiek van Vleuten, na haar zege in Dwars Door Vlaanderen in maart ANP

Voor wielrenster Annemiek van Vleuten is het seizoen in mineur geëindigd. De olympisch kampioene tijdrijden heeft aan een val in Parijs-Roubaix, de kasseienklassieker die voor het eerst door de vrouwen werd gefietst, een gebroken schaambeen overgehouden.

Van Vleuten ging al vroeg in de koers op de eerste (spekgladde) kasseistrook onderuit, precies op het stuk waar de latere winnares Lizzie Deignan de benen nam.

Ze baalt stevig van de revalidatie die haar te wachten staat. "Dag vakantie en dag tijd om me op te laden", zwaait ze haar plannen voor de komende maanden uit. "Ik heb dit vaker gedaan, maar de energie ervoor loopt terug", schrijft Van Vleuten op Twitter.

Voor de 38-jarige Van Vleuten is het niet de eerste keer dat ze aan het einde van het seizoen een zware blessure oploopt. Vorig jaar brak ze kort voor de WK een pols. In 2018 liep ze bij de WK in Innsbruck bij een val een gebroken knie op.

Haar ploeg Movistar leeft volop met de onfortuinlijke renster mee:

Minder ernstig, maar evenmin ongeschonden kwam Ellen van Dijk uit de strijd. Ook de kersvers Europees kampioene maakte hardhandig kennis met de Noord-Franse kasseien. Van Dijk haalde daarna de finish nog wel, maar daar werd geconstateerd dat ze een lichte hersenschudding heeft opgelopen.

STER reclame