ANP

Coolblue wil deze maand nog naar de beurs in Amsterdam. De webshop meldt dat er nieuwe aandelen worden uitgeven en bestaande aandeelhouders aandelen gaan verkopen.

De komende weken moet blijken hoeveel Coolblue na de beursgang waard is. Vanaf maandag gaat het bedrijf praten met potentiële nieuwe aandeelhouders, meldde het FD eerder vanochtend al. Ingewijden spreken volgens de krant over een waardering van 3 miljard tot 4 miljard, met uitschieters tot 6 miljard. Het bedrijf wil 20 tot 30 procent van de aandelen naar de beurs brengen.

Oprichter Pieter Zwart: "Ik ben ontzettend trots dat we vandaag ons voornemen bekend maken om in oktober naar de Amsterdamse beurs te gaan: de volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue. Ik heb heel veel zin om in de komende weken, samen met iedereen die erbij betrokken is, deze stap te gaan zetten."

Uitbreiden in Duitsland

De opbrengst wordt onder andere ingezet om verdere 'geografische' groei te financieren en nieuwe ideeën te ontplooien. Het bedrijf wil bijvoorbeeld in Duitsland uitbreiden, vertelt Zwart bij het NOS Radio 1 Journaal. "Daar zijn we vorig jaar begonnen. Het is natuurlijk een groot land, wat betekent dat daar nog een heleboel infrastructuur is neer te leggen."

Zwart is daarnaast voornemens om het bedrijf te laten groeien in Nederland en België. "Denk aan het mechaniseren van ons magazijn of eventueel het uitbreiden van het aantal winkels en depots." Ook zijn er in 2020 en 2021 grote investeringen gedaan om de snellere groei vanwege corona mogelijk te maken.

STER reclame