Glen Kamara tijdens de wedstrijd tegen Sparta Praag
NOS Voetbal

Kamara na racisme door Slavia Praag-verdediger nu uitgefloten door kinderen

Wat een vreugdevolle voetbalavond voor 10.000 kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar had moeten worden, liep bij het Europa League-duel Sparta Praag-Rangers uit op een beschamende avond, door diezelfde kinderen.

Rangers-middenvelder Glen Kamara werd de hele wedstrijd uitgefloten en uitgejouwd. Naar alle waarschijnlijkheid was het een reactie op een incident van vorig seizoen.

Zondebok

Kamara werd toen, in een duel tegen stadgenoot Slavia Praag, racistisch bejegend door Tsjechisch international Ondrej Kúdela. Het kwam Kúdela, die de beschuldigingen ontkende, op een schorsing van tien Europese duels te staan. De verdediger miste door de schorsing het Europees kampioenschap.

En dat waren de kinderen niet vergeten. Ze wezen Kamara aan als zondebok en lieten hem dat donderdag in Praag bij elk balcontact weten.

Jonge fans van Sparta Praag op de tribune tijdens het duel met Rangers

Daarnaast speelde er nóg een racistisch incident mee. Sparta Praag moest vanwege het maken van apengeluiden naar Aurélien Tchouaméni in een Champions League-voorrondewedstrijd tegen AS Monaco eigenlijk een wedstrijd zonder publiek spelen. Op verzoek van Sparta toonde de UEFA zich coulant door wel kinderen toe te laten. Het leverde echter een nieuw schandaal op.

Tot overmaat van ramp voor Fins international Kamara kreeg hij in de 74ste minuut ook nog een rode kaart. Sparta Praag won de wedstrijd met 1-0 door een goal van Dávid Hancko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl