Arne Slot ANP

Volle tribunes en uitzinnige fans. De voetbalstadions waren dit weekend voor het eerst weer helemaal gevuld en dat is goed nieuws, concluderen presentator Jeroen Stekelenburg en voetbalcommentatoren Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs in de NOS Voetbalpodcast.

"Het leefde en de Arena bruiste", zegt Roelfs, die bij wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen (3-0) was. "En Feyenoord werd over het dode punt heen geholpen", stelt Grueter.

De Rotterdammers stonden in De Kuip met 2-0 voor tegen NEC, maar keken na een goede fase van de gepromoveerde club plots tegen een 2-3 achterstand aan. Met de steun van het legioen rechtte de ploeg van trainer Arne Slot de rug en won het uiteindelijk met 5-3.

"Het effect van zo'n volle Kuip is echt gigantisch", aldus Grueter. Elshoff heeft genoten van de wedstrijd, maar vindt dat de aanwezigheid van het publiek wel de boventoon heeft gevoerd. "Even inzoomen, het is toch wel opvallend dat Feyenoord die wedstrijd zo weggeeft."

Grueter wijst erop dat dit de eerste eredivisiewedstrijd was, waarin Feyenoord minder goed verdedigde. "De wijze waarop ze dat weer rechtzetten... Ik kan me voorstellen dat dat voor een adrenalineboost zorgt. Ik denk dat Slot echt lekker bezig is daar op Zuid."

Volgens de heren kan er na zeven speelrondes een voorlopige balans worden opgemaakt en ze concluderen dat het bij Sparta Rotterdam en PEC Zwolle weleens billenknijpen kan worden. "Maar ook bij FC Groningen zijn er vrij weinig aanknopingspunten", zegt Grueter.

Daarnaast is er aandacht voor Ajax en PSV. De Amsterdammers verkeren al vroeg in het seizoen in topvorm en ze spelen deze week tegen Besiktas in de Champions League. "Je voelt aan alles dat Erik ten Hag het in zijn vingers heeft", zegt Roelfs.

PSV verloor met 2-1 op bezoek bij Willem II en de commentatoren zijn een stuk kritischer over het spel van de Eindhovenaren. "Het is nog steeds vooral reactievoetbal", aldus Grueter.

STER reclame