Hockeyers Bloemendaal verslaan Kampong; nu wachten op telefoontje bondscoach

De hockeyers van Bloemendaal hebben in Utrecht de topper tegen Kampong met 2-0 gewonnen. Tim Swaen scoorde vroeg uit een strafcorner en Thierry Brinkman tikte raak in de tweede helft.

Bloemendaal en Kampong speelden de laatste twee afgemaakte seizoenen de finale van de play-offs tegen elkaar (met telkens Bloemendaal als winnaar) en ze zijn ook dit seizoen weer de twee favorieten voor de landstitel.

Oranje

Beide ploegen leverden deze zomer bij elkaar tien spelers aan de olympische selectie van Nederland. Aankomende week maakt de nieuwe bondscoach, Jeroen Delmee, zijn eerste selectie bekend.

Delmee heeft laten doorschemeren na de teleurstellende zesde plaats van Tokio flink door te willen selecteren, daarom waren de spelers van Bloemendaal en Kampong erop gebrand zich vandaag goed te profileren.

Jeroen Delmee eerder deze maand over zijn plannen met Oranje. Ook Seve van Ass, reserve-aanvoerder van de hockeymannen, komt aan het woord.

'We zijn soms blij als we in de jeugd van Spanje winnen. Wat is er gebeurd?!'

In Utrecht kwam Bloemendaal na een kwartier op voorsprong en daarna liet de regerend landskampioen zich ver terugzakken. Kampong kon weinig gevaar stichtten en toen Brinkman in de 52ste minuut de 0-2 maakte, was er voor de thuisploeg geen ontkomen meer aan het eerste puntenverlies van dit seizoen.

Bloemendaal heeft als enige alles nog gewonnen en gaat dan ook aan de leiding in de hoofdklasse.

Bekijk in de carrousel hieronder de uitslagen en standen van de hoofdklasse voor mannen en vrouwen.

STER reclame