Bekijk de samenvatting van PSV - FC Twente (vrouwen) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De vrouwen van PSV hebben de competitietopper in de eredivisie tegen FC Twente met 2-1 gewonnen en brachten daarmee de landskampioen al de tweede nederlaag in vier wedstrijden toe.

PSV is met zeven punten naast Ajax gekomen en staat twee punten achter PEC Zwolle, maar heeft wel een duel minder gespeeld dan de rivaal uit Amsterdam en de verrassende koploper.

Stand Eredivisie Vrouwen (top-4)

PEC Zwolle 4-9 (10-4)
PSV 3-7 (8-4)
Ajax 4-7 (9-3)
FC Twente 4-6 (11-6)

Vorig seizoen troffen PSV en FC Twente elkaar vier keer en driemaal trok de ploeg uit Enschede aan het langste eind. Alleen de laatste confrontatie eindigde in een zege voor de Eindhovense vrouwen, maar Twente had toen de landstitel al binnen.

Kayleigh van Dooren, de matchwinnaar van toen, speelt nu bij de Tukkers en stond in de zesde minuut met haar lepe pass op Jarne Teulings aan de basis van de openingstreffer op de Herdgang. PSV-aanvoerster Mandy van den Berg tikte de bal aan, maar vloerde daarbij ook Teulings. Topscoorster Fenna Kalma benutte de toegekende strafschop: 0-1.

Nog een penalty

Twee minuten later trof Anika Rodriguez met een te scherpe voorzet de Enschedese paal. De 1-1 kwam er na 23 minuten alsnog. Bij een voorzet van Desiree van Lunteren vergreep Lysanne van der Wal zich aan de inkomende Esmee Brugts. Van Lunteren schoot vervolgens vanaf elf meter via de vingertoppen van Lois Nienhuis raak.

Desiree van Lunteren schiet raak vanaf elf meter Pro Shots

De doelvrouw moest na een halfuur opnieuw capituleren, toen de over het hoofd geziene Mexicaanse Rodriguez vrij kon inkoppen na een voorzet op maat van Amalie Thestrup. De Deense miste op slag van rust zelf nog een kans, terwijl aan de andere kant Kalma international Sari van Veenendaal tot een duik in de hoek dwong.

Na de pauze drong Twente stevig aan, maar pas halverwege het tweede bedrijf wist Suzanne Giesen met twee schoten van afstand de Eindhovense ploeg schrik aan te jagen. Invalster Wieke Kaptein stuitte kort daarop van dichtbij op Van Veenendaal, terwijl Kalma verzuimde koppend haar vijfde doelpunt van het nog prille seizoen te laten aantekenen.

Van Veenendaal pareerde in de slotfase schoten van Bente Jansen en Marisa Olislagers en stelde zo de drie punten voor de thuisploeg veilig.

STER reclame