Clubeigenaar Brunswijk had zichzelf aanvoerder gemaakt -

Het opmerkelijke optreden van de Surinaamse vicepresident Brunswijk in de voetbalwedstrijd tussen twee clubs uit Suriname en Honduras heeft een staartje gekregen. De voetbalbond Concacaf heeft beide clubs uit de competitie gehaald en Brunswijk zelf is voor drie jaar geschorst.

De 60-jarige Brunswijk is behalve vicepresident van zijn land ook eigenaar van de club Inter Moengotapoe en baarde dinsdag opzien door zichzelf op te stellen in een wedstrijd tegen het Hondurese CD Olimpia. Na afloop van het duel deelde hij bovendien geld uit in de kleedkamer van de tegenstanders, zo was te zien op beelden op sociale media. Zijn club verloor overigens met 6-0.

Surinaamse vicepresident Brunswijk stelt zichzelf op in profwedstrijd Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De continentale voetbalbond Concacaf stelde vanwege de beelden een onderzoek in. De conclusie is nu dat de integriteitsregels ernstig zijn geschonden, staat in een verklaring van de bond.

Brunswijk mag de komende drie jaar op geen enkele wijze betrokken zijn bij wedstrijden van de continentale voetbalbond. Verder mag zowel Inter Moengotapoe als CD Olimpia niet meer meedoen aan de Concacaf League, de competitie waarin tickets voor de Noord-Amerikaanse Champions League te winnen zijn.

STER reclame