Volop regen tijdens de Formule 2 race eerder op de dag in Sotsji Getty Images

De derde vrije training van de Grand Prix van Rusland op het circuit van Sotsji is afgelast. Het regent dusdanig in de Russische badplaats dat de organisatie heeft besloten de laatste trainingssessie op zaterdagochtend te schrappen.

De kwalificatie kan zaterdagnamiddag wel als gepland doorgaan. Dat heeft de internationale autosportfederatie FIA verklaard. De start van de kwalificatie op het circuit van Sotsji was om 14.00 Nederlandse tijd.

De coureurs zullen wel de regenbanden moeten gebruiken, want het circuit is nog altijd nat. Het weer lijkt echter voldoende opgeklaard.

Voor Max Verstappen zal het weinig uitmaken wanneer de kwalificatie verreden zal worden aangezien de Nederlander weet dat hij sowieso achteraan zal starten zondag. De leider in de WK-stand is dit weekeinde toe aan zijn vierde motor en krijgt daarvoor een gridstraf.

De eerste trainingsdag in Sotsji verliep vrijdag zonder problemen. De Fin Valtteri Bottas was in beide vrije trainingen de snelste in zijn Mercedes. Max Verstappen reed de derde en de zesde tijd. De Nederlander van Red Bull heeft ervoor gekozen in Sotsji zijn vierde motorwissel toe te passen, met als gevolg dat hij zondag achteraan moet starten in de race.

Spelbreker op Spa

De regen was eerder dit seizoen spelbreker bij de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps. De kwalificatierace ging ondanks de natte en gladde baan wel door en Verstappen pakte poleposition.

Op zondag werd er na uren wachten voor de vorm een race over enkele rondjes gehouden achter de safetycar. Die paar rondjes waren voldoende voor het opmaken van een klassement, met op de eerste plaats Verstappen.

STER reclame