Albert Heijn
NOS NieuwsAangepast

Natuurbeschermers zeggen sloten AH-filialen Amsterdam te hebben dichtgelijmd

Bij achttien Albert Heijn filialen in Amsterdam zijn vannacht sloten dichtgelijmd. Inmiddels zijn alle filialen weer open.

Het ging om sloten bij de deur en bij sommige filialen ging ook het rolluik niet open, zegt een woordvoerder. Personeel wachtte bij meerdere filialen op straat tot ze aan het werk konden.

Volgens Trouw zitten sympathisanten van de actiegroep AH Must Go achter de actie. "Zij deden dit omdat Ahold van plan is een groot betonnen distributiecentrum te bouwen in de kostbare Lutkemeerpolder", meldt de groep volgens de krant in een persbericht. "De laatste vruchtbare kleigrond van Amsterdam, waar biologische voedselproductie voor de stad plaatsvindt, gaat dan voorgoed verloren. Ook het omringende natuurgebied met zeldzame vogels zal ernstig verstoord worden."

De politie is bekend met de verklaring en neemt het mee in het onderzoek, laat een woordvoerder weten. De politie gaat de bewakingsbeelden van de filialen bekijken en zoekt uit of er in de omgeving van de winkels camera's hangen die daders hebben gefilmd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl