Het stuk spoor is 180 meter lang
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Machinist legt 180 meter treinrails aan in tuin: 'Beetje uit de hand gelopen'

Een treinmachinist uit Zuidbroek is wel heel dol op zijn werk. Hij gaat 180 meter spoor aanleggen in zijn tuin. De bedoeling is dat er uiteindelijk een trein op kan rijden.

"Ja, het is een beetje uit de hand gelopen", zegt Jos van der Veen tegen RTV Noord. "Het is altijd mijn hobby geweest. Ik ben pas op mijn dertigste machinist geworden, maar het verveelt geen dag en om het nog leuker te maken heb ik dit nu in de tuin."

Jos van der Veen is trots op zijn aankoop

Het spoor lag hiervoor op een traject tussen Breda en Roosendaal. "Een collega zag dat een bedrijf dit aan het afbreken was en nam contact met mij op. En zo geschiedde", zegt Van der Veen. Het bedrijf uit Roosendaal heeft de oude rails aan de machinist geschonken.

De aanleg moet volgend jaar zomer klaar zijn. Als de rails klaar zijn, komen er een trein en bijbehorend rijtuig op te staan. Diegaat de machinist verhuren aan gasten. De opbrengsten wil hij delen met het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, waar Van der Veen vrijwilliger is. "Dat staat er door corona financieel niet zo goed voor."

Advertentie via Ster.nl