Scheidsrechter Richard Martens en de spelers van FC Utrecht ANP

De aanklager betaald voetbal heeft besloten een vooronderzoek in te stellen naar het gedrag van FC Utrecht-supporters in het thuisduel met RKC Waalwijk. De wedstrijd in De Galgenwaard lag tijdens de eerste helft voor bijna een half uur stil, omdat supporters herhaaldelijk voorwerpen op het veld gooiden.

Eerst werden er plastic bierglazen gegooid en even later onder meer aanstekers. Scheidsrechter Richard Martens dreigde het duel te staken en werd even later gedwongen de daad bij het woord te voegen.

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht-RKC Waalwijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op basis van de verklaringen van de betrokken partijen heeft de aanklager besloten om een vooronderzoek in te stellen. Daar kan een straf voor FC Utrecht uit komen.

Nog geen besluit over Go Ahead-PEC

Het is nog niet duidelijk of de aanklager ook onderzoek gaat doen naar de gebeurtenissen bij de derby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle (1-0).

Scheidsrechter Kevin Blom moest het duel in Deventer voor rust twee keer kort stilleggen, nadat supporters vanuit het uitvak stoeltjes op het veld hadden gegooid. Ook werd er vuurwerk afgestoken.

STER reclame