Fabian Plak ANP
Sport en corona

Fabian Plak is tijdens het EK volleybal naar huis gestuurd, omdat hij met teamgenoten een bar heeft bezocht om wat te gaan drinken. Dat laat hij weten op zijn Instagram.

"De afgelopen dagen ontplofte mijn telefoon met berichten over wat er is gebeurd tijdens het EK", schrijft Plak. "Om voor iedereen duidelijk te zijn: ik ben naar de bar gegaan om met enkele teamgenoten wat te gaan drinken, dus ik heb de coronabubbel tijdens het toernooi verlaten. De bond besloot hierna om me naar huis te sturen."

De Nederlandse volleybalbond (Nevobo) wilde niet reageren en daarom besloot Plak om zelf uitsluitsel te geven. "Dit om voor iedereen duidelijk te zijn en een einde te maken aan alle geruchten", zo geeft hij aan.

Fabian Plak slaat de bal binnen Orange Pictures

Ook na de verklaring van Plak, die dus beweert samen met teamgenoten uit de 'bubbel' te zijn gegaan maar als enige naar huis moest, weigert de bond desgevraagd commentaar.

"Plak heeft zich tijdens het toernooi niet aan de door het team gestelde voorwaarden gehouden", liet de Nevobo vorige week weten. "De Nevobo en de staf hebben daarop besloten hem disciplinair te straffen en naar huis te sturen. De Nevobo betreurt dit besluit, maar zag geen andere mogelijkheid. Er worden geen verdere mededelingen gedaan met betrekking tot deze interne maatregel."

Zonder Plak moest Oranje het in de kwartfinales in drie sets afleggen tegen titelverdediger Servië.

STER reclame