Luchthaven JFK in New York City
NOS NieuwsAangepast

VS laat gevaccineerde reizigers uit EU vanaf november weer toe

Gevaccineerde reizigers uit de EU kunnen vanaf november weer naar de Verenigde Staten reizen. De coronacoördinator van het Witte Huis heeft dit vanmiddag bekendgemaakt. Reizigers moeten kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn en bovendien in het bezit zijn van een negatieve testuitslag van maximaal 72 uur voor vertrek.

Het nieuwe beleid betekent het einde van een verbod op reizen tussen de VS en de EU dat oud-president Trump vorig jaar instelde bij het begin van de coronacrisis. President Biden zet na achttien maanden een punt achter dat beleid. Ook reizigers uit onder andere het Verenigd Koninkrijk, China en Brazilië mogen vanaf november weer naar de VS reizen, onder dezelfde voorwaarden.

Momenteel kunnen alleen Amerikaanse burgers, hun families en mensen met een verblijfsvergunning naar de VS reizen vanuit de Europese Unie. De Amerikaanse regering werkt aan duidelijkere richtlijnen om een eind te maken aan alle verschillende reisverboden, meldt de Financial Times.

Drie weken geleden heeft de EU de VS nog van de lijst met veilige landen gehaald vanwege het toenemende aantal coronagevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl