FC Twente deelt in Arnhem Vitesse flinke klap uit

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Twente

Waar Vitesse Europees zo goed voor de dag komt, gaat het in de eredivisie dit seizoen nog met vallen en opstaan. Zondag in Arnhem ging de ploeg van trainer Thomas Letsch in de jaarlijkse Airborne-wedstrijd met 1-4 onderuit tegen FC Twente.

Het was vooraf weer een mooi eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne War Cemetery in Oosterbeek. Vanwege de coronaregels waren de veteranen niet aanwezig, maar er stonden van hen portretten op het veld.

Pröpper weer trefzeker

Vitesse verloor het duel in 2007 voor het laatst. Nu stonden de Arnhemmers in het traditionele maroonrode tenue al na twee minuten op achterstand door een lepe kopbal van Arnhemmer Robin Pröpper.

Robin Pröpper kopt de 0-1 binnen
    Oussama Darfalou maakt de 1-4

In de loop van de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Op slag van rust maakte oud-Vitesse-speler Ricky van Wolfswinkel vanaf de strafschopstip echter de 0-2. De penalty werd gegeven na een overtreding van Matús Bero op Pröpper.

Na rust kopte verdediger Pröpper al zijn vierde doelpunt van het seizoen binnen en joeg Michel Vlap, subtiel vrijgespeeld door Van Wolfswinkel, de 0-4 van dichtbij in de kruising.

Al 13 tegengoals

Invaller Oussama Darfalou deed direct wat terug maar spannend werd het niet meer. Met de tweede gele kaart voor aanvoerder Danilho Doekhi eindigde Vitesse de wedstrijd met tien man.

Voor het eerst in de clubgeschiedenis kreeg Vitesse minstens drie doelpunten tegen in drie opeenvolgende thuiswedstrijden in de eredivisie. De Arnhemmers kregen in totaal al dertien doelpunten tegen dit seizoen, evenveel als vorig seizoen in de hele eerste seizoenshelft.

Kijk hieronder naar de reacties van Robin Pröpper, Twente-coach Ron Jans en Vitesse-speler Riechedly Bazoer.