Jesse Lingard wordt geknuffeld door Cristiano Ronaldo

Ronaldo scoort opnieuw, maar Lingard steelt de show voor Manchester United

Manchester United blijft volop meedoen in de top van de Premier League. De ploeg won de lastige uitwedstrijd tegen West Ham United en kwam zo weer op gelijke hoogte met Liverpool.

Manchester, waar Donny van de Beek op de bank bleef, dicteerde het spel. Desondanks kwam West Ham na een half uur op voorsprong dankzij Said Benrahma.

Vijf minuten later stond het echter alweer 1-1 en natuurlijk was het Cristiano Ronaldo die Manchester op gelijke hoogte had gebracht. De Portugees strafte een blunder van keeper Lukasz Fabianski af.

Ronaldo heeft nu in de drie wedstrijden sinds zijn terugkeer naar Manchester gescoord, maar hij moest de schijnwerpers ditmaal delen met Jesse Lingard.

Lingard scoort tegen oude club

Vorig seizoen werd Lingard nog als overbodig gezien in Manchester en uitgeleend aan West Ham. Daar draaide hij een topseizoen en verdiende zo een nieuwe kans in de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer.

Jesse Lingard

Uitgerekend Lingard bezorgde Manchester in de slotminuten de zege tegen zijn oude club met een geweldig schot in de kruising.

West Ham kreeg in de slotseconden nog een penalty, maar de net ingekomen Mark Noble schoot met zijn eerste balcontact tegen de uitgestoken hand van doelman David De Gea.

Ook Chelsea op dertien punten

Chelsea won in de vijfde speelronde met 3-0 van Tottenham Hotspur, dat het zonder de geblesseerde Steven Bergwijn moest doen. Chelsea kwam daarmee, net als Liverpool en Manchester United, op dertien punten.

Een vermakelijke eerste helft, met kansen over en weer, leverde nog geen doelpunten op, maar in de tweede helft was het al wel snel raak. Thiago Silva zette Chelsea op voorsprong, door met een kopbal doelman Hugo Lloris te verschalken.

Thiago Silva viert zijn doelpunt tegen Tottenham

Marcos Alonso was ook een aantal keer dicht bij een treffer. De Spanjaard kreeg de bal echter niet tussen de palen, mede door attent optreden van Tottenham-verdediger Eric Dier op de doellijn.

Niet veel later was het diezelfde Dier die Chelsea alsnog aan een tweede doelpunt hielp. Hij veranderde een schot van N'Golo Kanté van richting, waardoor Lloris op het verkeerde been stond.

De eindstand werd bepaald door Antonio Rüdiger, die in de blessuretijd de 0-3 binnenschoof.