NOS NieuwsAangepast

Groot studentenprotest in Aleppo

Duizenden studenten in de Syrische stad Aleppo zijn de straat op gegaan. Ze eisen een eind aan de belegering van de steden Homs, Daraa en Banias, waar het protest tegen het regime van president Assad het hevigst is.

Bij de universiteit van de stad hebben ordetroepen van het regime de studenten uiteengeslagen met stokken. Het regime houdt vol dat het gaat om een protest van gewapende terroristische groepen.

Tweede stad

Tot nu toe was er in Aleppo, de tweede stad van Syrië, weinig sprake van protest tegen Assad. Er waren wel demonstraties, maar daar deden maar een paar honderd mensen aan mee. De betoging van vandaag is de grootste tot nu toe.

Ook in de derde stad van het land, Homs, wordt weer gevochten, net als de afgelopen dagen.

Analisten zeggen dat de revolutie in Syrië weinig kans van slagen heeft als de demonstranten het niet voor elkaar krijgen om ook in Aleppo en de hoofdstad Damascus omvangrijke protestbewegingen van de grond te krijgen.

Ban Ki-moon

VN-chef Ban Ki-moon heeft president Assad opgeroepen om hervormingen door te voeren en geen geweld te gebruiken tegen demonstranten. De afgelopen weken zouden zo'n 700 burgers zijn gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl