Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - PEC Zwolle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 104de editie van de IJsselderby is een prooi geworden voor Go Ahead Eagles. De formatie van Kees van Wonderen klopte aartsrivaal PEC Zwolle met 1-0 door een goal van invaller Giannis-Fivos Botos.

Het gepromoveerde Go Ahead Eagles neemt door de zege wat afstand van de gevarenzone en staat met zes punten momenteel in de middenmoot van de eredivisie.

PEC daarentegen wacht nog altijd op zijn eerste punt en zelfs zijn eerste doelpunt, een negatief record. Statistieken waar ze zich in Zwolle voor zullen schamen.

Ogechika Heil vestigde in de openingsfase de meeste aandacht op zich. De van Hamburger SV gehuurde linksbuiten was bij vlagen een plaag voor de PEC-defensie en schoot na een vinnig duel met Sam Kersten de bal maar net naast.

Ogechika Heil (Eagles) in duel met Sam Kersten Pro Shots

Go Ahead Eagles toonde zich de betere ploeg tegen een zwak PEC, dat in vier competitieduels geen enkel punt en doelpunt wist te realiseren. Mede dankzij keeper Kostas Lamprou haalden de Zwollenaren de rust zonder schade.

De eerste helft werd overigens ontsierd door ongeregeldheden in en rondom het uitvak. Nadat aanhangers van Go Ahead Eagles vuurwerk richting de PEC-fans hadden gegooid, reageerden de Zwollenaren door stoeltjes op het veld te gooien.

Scheidsrechter Kevin Blom legde de ontmoeting tot twee keer toe even stil, de laatste wegens hevige rookontwikkeling. Na de pauze bleef het relatief rustig op de tribunes.

Bekijk hieronder de reacties van Bram van Polen, Bas Kuipers, Kees van Wonderen en Art Langeler.

PEC kroop in die tweede helft wat meer uit zijn schulp en leek al snel een penalty te krijgen na een vermeende handsbal van Gerrit Nauber. Blom kwam echter op advies van de VAR terug op zijn beslissing.

Over en weer ontstonden er wat mogelijkheden. Zo stuitte Chardi Landu op Eagles-doelman Warner Hahn en schoot Inigo Cordoba vanuit kansrijke positie over het doel van Lamprou.

In de slotfase viel er dan toch een treffer, tot dolle vreugde van de Deventer supporters. Na een slimme pass van Mats Deijl sloeg de ingevallen Giannis-Fivos Botos toe: 1-0.

Statistieken Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

STER reclame