NOS Nieuws

Nederlander (54) overleden op dancefestival Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor Extra in het Belgische Houthalen-Helchteren is gisteren een 54-jarige Nederlander overleden. Hij had volgens persbureau ANP xtc-pillen op zak met gevaarlijke hoeveelheden mdma.

De man werd op het festivalterrein 's avonds plotseling onwel en werd ter plekke gereanimeerd. Hij werd even later in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Genk afgevoerd, waar hij rond 23.00 uur overleed. Volgens het parket in Belgisch Limburg wordt nog onderzocht of de drugs in verband staan met het overlijden van de man. De autopsie moet nog plaatsvinden.

De drugs die de bezoeker bij zich had, bevatten twee keer zo veel mdma als een normale xtc-pil. De pillen waren voorzien van het logo van de modeontwerper Philipp Plein.

Het parket waarschuwt op Twitter voor de levensgevaarlijke drugs:

Gisteren werd op het festival een 25-jarige man gearresteerd omdat hij vermoedelijk drugs dealde. Onduidelijk is of hij de bewuste Philipp Plein-pillen verkocht.

De organisator van het festival zegt tegen Vlaamse media aangeslagen te zijn door het voorval: "Het nieuws kwam wel heel hard binnen. We waren net begonnen aan drie dagen Extrema Outdoor, drie dagen feest en dan slaat het noodlot al toe." De organisatie zegt verder geen idee "over de omstandigheden" van het overlijden te hebben.

Extrema Outdoor Extra is met bijna 65.000 in de voorverkoop verkochte tickets dit jaar het grootste festival in België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl