Kökcü in actie tegen Maccabi Haifa ANP

Feyenoord heeft zijn eerste duel in de Conference League niet weten te winnen. De uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

De Rotterdammers begonnen aanvallend aan de wedstrijd en dat leidde tot kansen voor onder anderen Bryan Linssen en Guus Til. Linssen anticipeerde goed op een voorzet van Jens Toornstra en kon zijn voet tegen de bal zetten, maar doelman Joshua Cohen wist de bal nog net over het doel te tikken.

Niet veel later was het de beurt aan Til om Cohen onder vuur te nemen. De 23-jarige middenvelder liep zich goed vrij, maar de aanname was niet perfect, waardoor hij niet vol kon uithalen.

Gevaarlijke uithaal Chery

Het hoogtepunt van de eerste helft kwam van de voet van Tjaronn Chery, oud-speler van onder andere FC Groningen en ADO Den Haag en tegenwoordig aanvoerder van Maccabi Haifa. Chery haalde uit met zijn linker en zag de bal op de lat belanden.

Tjaronn Chery ANP

Aan het eind van de eerste helft drong Maccabi Haifa de bezoekers steeds verder terug, maar direct na rust waren de rollen weer omgedraaid en nam Feyenoord het initiatief weer over.

Met nog ruim een halfuur te spelen was Linssen opnieuw dicht bij de openingstreffer. Dit keer raakte hij de bal echter niet goed, waardoor Cohen niet in actie hoefde te komen.

Debuut Dessers

Halverwege de tweede helft maakte Linssen plaats voor Cyriel Dessers, die zijn debuut maakte voor Feyenoord, maar de oud-speler van onder andere FC Utrecht en Heracles Almelo kon het verschil ook niet maken.

Maccabi Haifa kon na rust niet vaak meer gevaarlijk worden. Achterin hielden de Israëliërs het goed dicht, waardoor ook Feyenoord niet tot scoren kwam.

De volgende wedstrijd van Feyenoord in de Conference League is op donderdag 30 september. Dan spelen de Rotterdammers thuis tegen Slavia Praag.

STER reclame