NOS

Het Parool is vanaf 3 januari een ochtendkrant. De beslissing werd genomen omdat de krant "de lezers in de ochtend nog beter kan bedienen", zegt hoofdredacteur Kamilla Leupen. Ook worden kosten bespaard door bezorging in de ochtend, omdat dan ook de meeste andere kranten worden bezorgd.

Het Parool richt zich vooral op Amsterdam, maar brengt ook veel landelijk nieuws. De krant maakt deel uit van DPG Media, een Belgische mediagroep die ook onder meer AD, de Volkskrant en Trouw in handen heeft. Al deze kranten worden in de ochtend bezorgd.

NRC stopt in Amsterdam met middagkrant

Het Parool was een van de laatste kranten die 's middags werden bezorgd. De enige grote krant die vanaf volgend jaar nog 's middags wordt bezorgd is NRC Handelsblad, hoewel die krant in sommige gebieden, waaronder Amsterdam, per 3 januari ook een ochtendkrant zal worden, blijkt uit een mail die de krant naar abonnees heeft gestuurd.

NRC Handelsblad is niet van plan helemaal te stoppen met de middageditie, laat hoofdredacteur René Moerland weten aan NOS. "De veranderingen die wij nu doorvoeren hebben invloed op iets meer dan een tiende van onze ruim 300.000 abonnees. In de gebieden waar de middagkrant nog wel wordt bezorgd, hebben we geen einddatum."

STER reclame