Meerdere ambulances rukten uit
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Negen mensen in ademnood uit container op Maasvlakte gehaald

In de haven van Rotterdam zijn negen mannen gevonden in een container. Ze hadden ademhalingsproblemen. Het is niet duidelijk hoelang ze in de container hebben gezeten.

De melding kwam iets voor 12.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De personen hebben zelf 112 gebeld toen ze in ademnood kwamen. Daarop rukten zes ambulances uit naar de Delta-terminal, meldt de regionale omroep Rijnmond.

Volgens de politie gaat het om zogeheten uithalers, mensen die drugs uit een container moeten zien te krijgen. Het bedrijf Hutchison Ports ECT Rotterdam onderzoekt nog hoe ze het terrein op zijn gekomen. In de container zit een lading boomstammen.

Hotelcontainers

De politie zegt dat het aantal 'uithalers' de laatste weken erg is gestegen. Binnen tien dagen zijn ruim 110 mensen opgepakt die zich op een haventerrein begaven.

"Soms lopen deze personen los over de terreinen, maar ook maken ze gebruik van zogenoemde 'hotelcontainers', een container waarin zij zichzelf opsluiten of laten opsluiten in afwachting van de leeg te halen container", zegt de politie. Dat kan in sommige gevallen meerdere dagen duren.

De mannen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Daarna zijn ze aangehouden door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl