Karim Benzema

Real Madrid slaat na rust toe tegen Celta, Atlético pakt zege pas in extra tijd

Real Madrid heeft in de vierde speelronde van La Liga met enige moeite afgerekend met Celta de Vigo, de nummer achttien van de ranglijst. Het werd na een 1-2 ruststand 5-2 in Estadio Santiago Bernabéu.

De Koninklijke kwam door de zege op tien punten en gaat samen met Atlético Madrid en Valencia aan de leiding in Spanje.

Real Madrid moest al na vier minuten in de achtervolging nadat Santi Mina geklungel in de Madrileense defensie had afgestraft. Vinícius Júnior leek de schade al snel koppend te repareren, maar doelman Matias Dituro bleek een geweldige reflex in huis te hebben.

Tegen het stuiterschot van Karim Benzema was hij halverwege de eerste helft echter niet opgewassen. Toch ging Celta met een voorsprong de rust in. De mee opgerukte rechtsback Hugo Mallo bediende Franco Cervi, die eerst met een hakbal achter het standbeen langs de paal trof en daarna in de rebound alsnog scoorde.

Blije Real-gezichten

De tweede helft was koud een minuut oud of Real was alweer langszij gekomen. Opnieuw dankzij Benzema, die een voorzet van Miguel Gutierrez buiten bereik van Dituro binnenkopte. Een kleine tien minuten later bracht de diep gestuurde Vinícius de ploeg van Carlo Ancelotti zelfs op voorsprong. De Braziliaan sprong van blijdschap het publiek in.

Vinícius Júnior viert de 3-2 met en in het publiek

Minstens zo opgetogen was Eduardo Camavinga, de 18-jarige Fransman van Angolese afkomst. De voor zo'n 30 miljoen euro van Stade Rennes overgenomen middenvelder mocht om te beginnen halverwege de tweede helft als vervanger van Eden Hazard zijn debuut voor zijn nieuwe club maken en trof vijf minuten later ook nog eens doel. Hij scoorde in de rebound na een schot van de twee keer zo oude Luka Modric.

Kort voor tijd verdiende Vinícius een strafschop. Benzema ontfermde zich over de penalty en maakte zijn derde van de wedstrijd en vijfde van de competitie, waarmee hij voorlopig topscorer is in de Primera División.

Atlético pas laat langs Espanyol

Atlético Madrid wist ternauwernood puntenverlies te voorkomen. De titelhouder in Spanje kwam op bezoek bij Espanyol pas in de negende minuut van de extra tijd op 2-1.

Antoine Griezmann maakte zijn rentree bij de Madrilenen. De 30-jarige Fransman, die vijf jaar voor Atlético speelde voordat hij in 2019 naar Barcelona verhuisde en nu wordt gehuurd van de Catalanen, kon zijn stempel niet op het duel drukken. Kort voor rust kwam Espanyol zelfs op 1-0 door een kopbal van Raúl De Tomás.

Thomas Lemar viert de winnende treffer voor Atlético Madrid

Atlético was na rust een stuk beter op dreef. Invaller Thomas Lemar leek 1-1 te maken, maar Luis Suárez bleek buitenspel te staan. Even later was het wel raak via de Belg Yannick Carrasco. Diep in blessuretijd haalde Lemar (op aangeven van Carrasco) alsnog zijn gram met de 2-1.

Zege Valencia en PSV-opponent Real Sociedad

Ook Valencia moest een achterstand wegwerken. Osasuna kwam al vroeg op voorsprong, maar de gasten, met doelman Jasper Cillessen op de bank, trokken met 4-1 op overtuigende wijze aan het langste eind.

Real Sociedad, komende donderdag in de Europa League te gast bij PSV, volgt op één punt na de 2-0 overwinning bij Cádiz. Aanvoerder Mikel Oyarzabal nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)

De wedstrijd tussen Sevilla en Barcelona van dit weekeinde werd uitgesteld, omdat een aantal Zuid-Amerikaanse spelers niet op tijd terug konden van wedstrijden in de WK-kwalificatie.