Max Verstappen stapt uit AFP

Max Verstappen moet tijdens de Grote Prijs van Rusland drie plekken opgeven in de startopstelling. De Nederlander krijgt deze gridstraf, omdat hij bij de Grote Prijs van Italië volgens de wedstrijdleiding hoofdschuldige was in de botsing met Lewis Hamilton.

Ook krijgt Verstappen twee strafpunten op zijn racelicentie. Bekijk hier het rapport van de racestewards over de botsing tussen Verstappen en Hamilton.

"Ik was er om hard, maar eerlijk te racen. Ik kan me niet helemaal vinden in de straf omdat ik het een race-incident vind", liet Verstappen weten.

Wat me verbaasde is dat Max niet keek of ik oké was.

Lewis Hamilton

Tijdens de race op Monza kwamen de twee kemphanen in de 26ste ronde met elkaar in botsing. Hamilton was na een pitstop teruggekeerd op de baan en kwam daar meteen de aanstormende Verstappen tegen.

De Nederlandse Red Bull-coureur belandde aan de binnenkant van de tweede bocht op de curbs, waarna zijn auto gelanceerd werd en bovenop die van de regerend wereldkampioen terechtkwam.

Ook verbaal botsen Verstappen en Hamilton

Verstappen was na afloop erg stellig door te zeggen dat Hamilton hem ruimte had moeten geven. "Je hebt twee man nodig om samen door die bocht te komen. Als eentje niet wil meewerken, dan houdt het natuurlijk op."

Maar ook Hamilton reageerde venijnig: "Wat me verbaasde is dat ik Max zag uitstappen en weglopen en dat hij niet keek of ik oké was. Dat is normaal gesproken toch het eerste wat je doet als je elkaar raakt."

Lammers denkt niet dat Verstappen met opzet op Hamilton is gecrasht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Brit vindt dat hij zelf niks verkeerds heeft gedaan. "Ik ging als leider bocht 2 in. Ik werd van achteren geraakt en voel me niet schuldig. Ik had nooit verwacht dat Max de controle zou verliezen op die kerbstone. Het ging zo ontzettend snel."

"Elke coureur probeert zijn positie te verdedigen. Uiteindelijk moet je extra ruimte geven als je er niet voor zit. Het is voor mij duidelijk dat we moeten voorkomen dat dit nogmaals kan gebeuren. Nieuwe protocollen, nieuwe regels."

De auto van Verstappen belandde bovenop die van Hamilton en dat was een nieuwe ervaring voor hem. "Ik denk dat ik nog nooit op mijn hoofd ben geraakt door een auto. Zijn achterwiel landde op mijn hoofd. Ik ben zo dankbaar dat ik er nog ben. Er kwam zonder meer hulp van boven."

STER reclame