Aanvoerder Doekhi wijst pover Vitesse de weg naar winst op RKC

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Vitesse

Met Danilo Doekhi na een maand afwezigheid terug van een hamstringblessure heeft Vitesse met 2-1 gewonnen bij RKC Waalwijk. De aanvoerder maakte de eerste goal van de Arnhemmers.

In zijn eerste eredivisieduel van het seizoen torende Doekhi na een indraaiende vrije trap van Maximilian Wittek hoog boven de RKC-defensie uit en kopte hij in de achtste minuut de openingsgoal van Vitesse binnen. Het doelpunt werkte niet bevrijdend voor de bezoekers.

Invalbeurt Tannane, Bazoer blijft op de bank: 'Waren niet 100 procent'

RKC vertoonde het betere spel en kwam in de 27ste minuut op gelijke hoogte. Saïd Bakari knalde de 1-1 in de kruising. Even later liet Bakkari van dichtbij de kans op een Waalwijkse voorsprong liggen. Vitesse-doelman Markus Schubert voorkwam een goal.

Thomas Letsch en Oussama Tannane
  • ProShots
    Danilho Doekhi kopt raak namens Vitesse
  • ProShots
    Yann Gboho
    Yann Gbhoho (m) viert zijn goal met invaller Oussama Tannane (r)

In de tweede helft bracht Vitesse-coach Thomas Letsch Oussama Tannane in de ploeg. De spelmaker hoopte in de transferperiode te vertrekken uit Arnhem, maar dat gebeurde niet. Datzelfde geldt voor Riechedly Bazoer, die niet geheel fit ook op de bank begon en daar de hele wedstrijd bleef zitten.

"Beide spelers zijn de afgelopen weken ziek geweest", zei Letsch na afloop over de reservebeurten van Tannane en Bazoer. "Ze waren niet 100 procent en ik wil alleen spelers opstellen die 100 procent zijn. Dat was de enige reden (om ze op de bank te zetten, red.), niets anders."

Kijk hieronder naar het interview met Thomas Letsch.

Vitesse-trainer Letsch: 'Laten we het over Doekhi hebben'

Direct na rust was Bakari andermaal kansrijk, maar even later pakte Vitesse met wat geluk de overwinning. Een van richting veranderd schot van Yann Gboho stuiterde in het doel. Tannane kreeg nog een goede kans namens Vitesse (hij schoot over) en Kramer rook aan de 2-2: hij punterde van dichtbij naast.

Vitesse boekte zo de tweede eredivisiezege van het seizoen. Coach Letsch hoopt dat de discussies over Tannane en Bazoer voorbij zijn. "De situatie is nu duidelijk", vervolgde Letsch. "Ze zijn spelers van onze club. Nu moeten ze het laten zien, zoals iedere speler. We zijn blij dat ze bij ons zijn, maar laten we het over Doekhi hebben. Die is net terug en speelde een geweldige wedstrijd."

Tannane zelf bekende dat hij in de laatste dagen van de transfermarkt nog had kunnen vertrekken. "Maar ik heb een keer een overhaaste beslissing gemaakt en had daar achteraf spijt van. Het was niet de juiste stap."

Kijk hieronder naar het interview met Oussama Tannane.

Tannane kon weg bij Vitesse: "Maar was niet de juiste stap'