ANP
NOS NieuwsAangepast

Aangepaste twaalfde Nacht van de Vluchteling

In zes steden is de Nacht van de Vluchteling gehouden. In Haarlem, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Arnhem en Tilburg hebben 2400 deelnemers 40 kilometer gelopen om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Het is de twaalfde keer dat de Nacht van de Vluchteling is gehouden.

Om middernacht begonnen de eerste deelnemers aan hun wandeltocht. De lopers hebben al ruim 916.000 euro opgehaald. Het sponsorbedrag per loper is nog nooit zo hoog geweest.

De lopers vertrokken vanuit verschillende punten in het land:

Alternatieve Nacht van de Vluchteling

Aangepaste vorm

Vanwege coronamaatregelen is de nachtelijke loop in aangepaste vorm gehouden. Deelnemers startten gefaseerd en er was geen start- of finishprogramma. Toch is directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling zeer tevreden. "We lopen noodgedwongen met minder mensen dit jaar, maar desondanks is er nu al een gigantisch bedrag opgehaald."

Het geld wordt onder meer gebruikt voor acute noodhulp vlak na een ramp of geweldsconflict. Zo worden volgens de organisatie in vluchtelingenkampen over de hele wereld materialen verstrekt, zodat families een dak boven hun hoofd hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl