De paparazzi nemen hun tijd voor Bennifer EPA

Het is een liefdesgeschiedenis die de muziekwereld, Hollywood, de tabloids én serieuze Amerikaanse media al de hele zomer bezighoudt: de hereniging van Jennifer Lopez met Ben Affleck. Tot nu toe waren er alleen steelse foto's van de twee, maar gisteravond beleefde 'Bennifer 2.0' zijn officiële première, op de rode loper in Venetië.

Het was de eerste keer dat de ex-oud-geliefden samen een vernissage bijwoonden. Het koppel bezocht op het Italiaanse filmfestival de première van Afflecks nieuwe film, The Last Duel. Voor tegenspeler Matt Damon en regisseur Ridley Scott hadden de paparazzi weinig oog.

Bij aankomst stapte Affleck met een veelbetekenende blik uit de limousine en liet zich grijnzend fotograferen. Pas daarna opende hij het autoportier om Lopez te onthullen. Gehuld in een witte jurk, met een ketting vol diamanten voegde ze zich enthousiast bij de acteur.

Het duo nam uitgebreid de tijd voor de pers:

Affleck en Lopez, inmiddels 48 en 52, hadden begin deze eeuw een relatie waar de tabloids van snoepten. Nadat ze elkaar in 2002 hadden ontmoet op de set van de film Gigli, legden de roddelbladen elke stap in hun relatie gretig vast. Het leven in de schijnwerpers leidde in 2004 tot een afgeblazen huwelijk en het einde van de relatie.

Lopez trouwde een half jaar later met zanger Marc Anthony, Affleck trad een jaar later in het huwelijk met actrice Jennifer Garner. Beide relaties hielden echter geen stand en nadat Lopez eerder dit jaar een verloving met honkballer Alex Rodriguez had verbroken, doken er ineens intieme beelden van de zonnebadende ex-geliefden op in de media.

Nostalgie en coronamoeheid

De hereniging was hét zomernieuws voor roddelsites en boulevardbladen, maar ook serieuze media volgden alle ontwikkelingen. "Een sprookje over een hervonden liefde", typeerde persbureau AP het verhaal. CNN schreef dat de reünie naadloos aansloot bij de hernieuwde aandacht voor de jaren 00, waar ook de aandacht voor Britney Spears en de hereniging van Friends in past.

De impact van corona speelde ook een rol, betoogden andere media. "De pandemie hield mensen uit elkaar en iedereen verlangde naar contact", analyseerde Time. "Na een jaar vol verrassingen, waarvan de meeste onaangenaam waren, is deze hereniging alsof je onverwacht een oude vriend tegenkomt.

Als zij zoiets moois kunnen hebben, dan geldt dat misschien ook wel voor ons.

New York Times-journalist Gold

Mediaverslaggever Michael Gold van The New York Times denkt dat de romance de wereld hoop biedt, zei hij in een podcast die de krant eraan wijdde. "Ze hebben elkaar weer gevonden en zien er oprecht gelukkig uit. Als zij zoiets moois kunnen hebben, dan geldt dat misschien in de toekomst ook wel voor ons."

Ook Vogue noemde het een nostalgische afleiding in een moeilijk jaar. "Bennifer is de balsem voor onze pandemie-moeie zielen", vatte het lifestyletijdschrift kort samen.

Zee van flitslicht

De honderden kiekjes die er gisteravond werden gemaakt vonden snel hun weg naar de websites. "Dit is de eerste keer dat we ze weer zo opgedoft zien. Wat een prachtpaar", oordeelde roddelsite TMZ. Tijdschrift People had het over prachtfoto's.

De krant USA Today meende dat Lopez' ogen nog meer straalden dan haar juwelen. US Weekly speculeert al over een huwelijk.

Volgens entertainmentblad Variety keken de aanwezigen in de bioscoopzaal ook uit naar het paar. "Toen ze opdoken, gingen er kreten door het publiek en een zee van flitslichten van mobieltjes. Deze première was een van de hoogtepunten van het festival."

STER reclame